Ur Mörkret | Svensk Skräckthriller - Biopremiär 22 mars

2 februari 2024 - Senast uppdaterad 19 mars 2024

Den 22 mars har den svenska skräckfilmen Ur mörkret biopremiär. Filmens manus är skrivet av Jimmy Nivrén Olsson (UFO Sweden, Jägarna) från Nora, regissör är Philip da Silva och producenter är Åke Lundström (Arne Dahl, Allt flyter) från Örebro, Viktoria Jern och Gustav Stern.

Stora delar av filmen spelades in helt i mörker, i naturreservat runt om i Stockholm, Norberg och i Sala Silvergruva i början av 2023. I filmen medverkar bland annat skådespelarna Oscar Skagerberg (Börje - The Journey of a Legend , The Last Kingdom), Rakel Benér Gajdusek (Tunna Blå Linjen, Maria Larssons eviga ögonblick) och Peter Mörlin (Spelskandalen, Morden i Sandhamn).

Filmen produceras av Örebrobolaget Eyra Media och Pentagram Film och distribueras av oss på Cinecct.

 

“Det här är resultatet av en enorm passion och ett teamwork. Det värsta du kan ta ifrån en människa är förmågan att kunna lita på sina egna sinnen. Det är helvetet på jorden, särskilt i en situation där det är avgörande för ens överlevnad. Ur Mörkret är ett massivt slitigt arbete av alla inblandade, inkluderat moder jord. Jag ser verkligen fram emot att äntligen få dela vår film med publiken”, säger Oscar Skagerberg.

Om filmen:
Parkförvaltaren Angelica söker upp sin före detta pojkvän, hundföraren Viktor, för att leta efter en kvinna som försvunnit i ett farligt naturreservat. I takt med att sökgruppen tar sig djupare in i skogen börjar Viktor ifrågasätta om det kan det ligga någon sanning i myterna om gruvrået, det skrämmande väsen som sägs hemsöka platsen. Eller är det bara mörkret som spelar spratt med hans ögon? Saker blir inte bättre av att Angelica och Viktor delar en smärtsam historia med reservatet. För två år sedan misslyckades de i sökandet efter en försvunnen pojke och skuldkänslorna har ännu inte läkt. Viktor måste konfrontera sitt smärtsamma förflutna och hitta tillbaka till Angelica för att överleva natten och lösa mysteriet med kvinnans försvinnande.

Ur mörkret har biopremiär den 22 mars 2024.

Pentagram Film är ett produktionsbolag som utvecklar och producerar konceptdrivna filmidéer och berättelser inom reklam och fiktion. Bolaget har sitt säte i Stockholm. Pentagram har haft flera av sina filmer representerade på festivaler runt om i världen varav flera vunnit priser, bland annat bästa kortfilm.

Eyra Media är ett produktionsbolag för film och TV som bland annat har producerat TV-shower och dokumentärfilmer med miljonpublik för både SVT och TV4 sedan 2015. Eyra Media har sitt säte i Örebro och var mellan 2015-2022 en viktig samarbetspartner till eventet Live at heart som är Sveriges största showcasefestival för musik- och film.

Cinecct är ett svenskt filmdistributionsbolag med bas i Värmland. Företaget grundades i början av 2023 och levererar film och underhållning till bland annat Sveriges Biografer. Några av filmerna som har tidigare distribuerats via Cinecct är Johan Glans sommarturné 2023 som på bara en helg sågs av 16 000 personer, kult-barnfilmen Tummen & Tummens Mamma, som med hjälp av AI uppdaterats för den moderna biobesökaren och nyligen även den Australienska skräckfilmen Carnifex som precis släpptes lös på bio i Sverige men kommer lanseras till fler länder i Norden inom kort.

 

Presskontakt

Liv Forsting

liv@gulpr.se
076-328 07 50

 

Kontakter

Cinecct Sweden AB

Skogåsvägen 3 663 30 Skoghall

www.cinecct.se