Guy Manley - A Real Movie | Årets mest galna actionkomedi - Biopremiär 13 september

24 maj 2024 - Senast uppdaterad 17 juli 2024

Västerås, Sverige – Läsk och Nattkomik i samarbete med Cinecct Sweden är stolta över att få presentera den kommande (ganska osvenska) svenska blockbustern "Guy Manley - A Real Movie".

Den actionspäckade komedin, som är en hyllning till klassiska actionkomedier med totalt utflippade twister och karaktärer, har premiär i svenska och amerikanska biografer fredagen den 13 september 2024.

Vi är otroligt stolta över att få presentera "Guy Manley - A Real Movie" för den svenska publiken. Det här är en typ av film man sällan ser på svenska biodukar. Vi ser fram emot att ta Sverige med storm, säger producenten Erik Andersson på Läsk.

 

Svensk actionkomedi - Biopremiär 13 september

 

Synopsis
"Guy Manley – A Real Movie" är berättelsen om Guy Manley, tidigare världens kändaste hemliga agent, som i sin alkoholfyllda pension kallas tillbaka för ett sista uppdrag av sin före detta chef Buck Cash. Hans uppdrag? Döda Bucks bror, Rich Cash, för att hindra honom från att bli vald till stadens nya borgmästare och därmed stoppa honom från att bli världens mäktigaste person!

Kaos, full fart och förstörelse följer...

Om filmen
Det här är verkligen inte en typisk långfilmsproduktion då teamet bakom filmen består av endast 4(!) personer som gjort allt, från förproduktion, till inspelning och efterbearbetningen. Idén till filmen kom till när regissören och manusförfattaren David Andersson lärde känna huvudrollsinnehavaren och manusförfattaren Baltazar Ploteau under deras gymnasietid. En BETA-version av filmen började produceras under gymnasietiden men färdigställdes aldrig. Det var inte förrän 6 år efter gymnasietiden som projektet togs upp igen med ett enda tydligt mål - den här gången ska den bli klar.

"Guy Manley - A Real Movie" är en film som idag enbart existerar på grund en faktor: vilja - så jävla mycket vilja. Viljan att underhålla, viljan att experimentera, viljan att våga och kanske de viktigaste, viljan att göra något (stort) - tillsammans, säger regissören David Andersson.

Som ett team på 4 starka multi-kreatörer, gav sig David Andersson, Baltazar Ploteau, Anton Carlsson och Dennis Andersson, mer kända som filmkollektivet “Nattkomik” ut på en ambitiös resa som skulle bli så mycket större än de trott.

Tillsammans med kompositören Anton “Cloudjumper” Gustin och gamla klasskompisar tillbaka i rollerna som de en gång spelade under gymnasiet blev produktionen en flera år lång reunion av sena nätter, skratt, svett och blod. Producent Erik Andersson anslöts till projektet efter att bokstavligen fått sin mind blown efter att ha sett en tidig version av filmen och tog sig an att personligen se till att den här filmen blir något större än Nattkomiks tidigare framgångsrika kortfilmer.

Filmen är inte bara en nervkittlande åktur genom spänning och skratt, utan också en fartfylld fest fylld av visuella effekter och dumma one-liners. “Guy Manley - A Real Movie” är en hyllning till filmskapandet och kommer att fängsla publiken med en skicklig blandning av action, spänning och mörk humor. Inspirerad av känslan, looken och de fyndiga replikerna från actionfilmerna från 80- och 90-talen - med en touch av sci-fi och fantasy.

Filmen hade sin internationella premiär på världens viktigaste filmfestival för genrefilm, Sitges Film Festival i Spanien 2023, och nu står äntligen "Guy Manley – A Real Movie" redo för att erövra, inte bara Sverige, utan hela världen.

Svensk biopremiär 13 september 2024
"Guy Manley - A Real Movie", distribueras i Norden av Cinecct Sweden AB, i Nordamerika
genom Level33 och internationell försäljning sker genom kanadensiska APL Film.

Läsk ligger bakom flera uppmärksammade produktioner, bland annat “Dogborn” som hade sin världspremiär på Kritikerveckan i Venedig, och “Knackningar” som gjorde succé på Sundance Film Festival och flera andra hyllade långfilmer och kortfilmer.

Nattkomik är det humoristiska filmkollektivet som står bakom en drös prisbelönta kortfilmer gjorda under udda förhållanden. Tillsammans har David Andersson, Dennis Andersson, Anton Carlsson och Baltazar Ploteau en enad kärlek för att göra högljudda, oväntade och galna filmer som alltid ska hålla högt produktionsvärde och sticka ut.

Cinecct är det innovativa filmdistributionsbolaget som snabbt har etablerat sig som en ledande aktör i Sverige, känt för att leverera film och underhållning till biografer över hela landet. Med en imponerande portfölj som inkluderar Johan Glans sommarturné 2023 och den AI-uppdaterade kult-barnfilmen “Tummen & Tummens Mamma”, fortsätter Cinecct att sätta standarden för distribution av kvalitetsunderhållning.

Länk till Trailer
https://youtu.be/RayKM3o5ql0

Länk till Pressbilder
press.cinecct.se

Presskontakt
Erik Andersson, producent
www.laskfilm.se
erik@laskfilm.se
+46 (0)70 689 27 56

För filmbokning och pressmaterial
Robert Olsson, VD Cinecct
www.cinecct.se
guymanley@cinecct.se
+46 (0)102 64 33 00