Ur Mörkret

- PREMIÄR: 22 mars 2024 - Cinecct

 

I MÖRKRET ÄR DU ALDRIG ENSAM.

Parkförvaltaren Angelica söker upp sin före detta pojkvän, hundföraren Viktor, för att leta efter en kvinna som försvunnit i ett farligt naturreservat. I takt med att sökgruppen tar sig djupare in i skogen börjar Viktor ifrågasätta om det kan det ligga någon sanning i myterna om gruvrået, det skrämmande väsen som sägs hemsöka platsen.

Eller är det bara mörkret som spelar spratt med hans ögon?

“Det här är resultatet av en enorm passion och ett teamwork. Det värsta du kan ta ifrån en människa är förmågan att kunna lita på sina egna sinnen. Det är helvetet på jorden, särskilt i en situation där det är avgörande för ens överlevnad. Ur Mörkret är ett massivt slitigt arbete av alla inblandade, inkluderat moder jord. Jag ser verkligen fram emot att äntligen få dela vår film med publiken”, säger Oscar Skagerberg.

Den 22 mars har den svenska skräckfilmen Ur mörkret biopremiär. Filmens manus är skrivet av Jimmy Nivrén Olsson (UFO Sweden, Jägarna) från Nora, regissör är Philip da Silva och producenter är Åke Lundström (Arne Dahl, Allt flyter) från Örebro, Viktoria Jern och Gustav Stern.

Stora delar av filmen spelades in helt i mörker, i naturreservat runt om i Stockholm, Norberg och i Sala Silvergruva i början av 2023. I filmen medverkar bland annat skådespelarna Oscar Skagerberg (Börje - The Journey of a Legend , The Last Kingdom), Rakel Benér Gajdusek (Tunna Blå Linjen, Maria Larssons eviga ögonblick) och Peter Mörlin (Spelskandalen, Morden i Sandhamn).

Presskontakt
Liv Forsting

liv@gulpr.se
076-328 07 50

Filmen produceras av Örebrobolaget Eyra Media och Pentagram Film och distribueras av Cinecct Sweden AB.

 

BIOAKTUELLT